KYN – NAISKUORO, JOKA MUUTTAA KÄSITYKSIÄ KUOROMUSIIKISTA

Suomen naiskuorokärkeen kuuluva KYN on kunnianhimoinen ja taitava kuoromusiikin uudistaja. Kuoro on tehnyt musiikkia kunnianhimoisesti ja uutta luoden. Se on rikkonut musiikillisia raja-aitoja ja uudistanut kuoro-ohjelmistoa muun muassa luomalla tilausteoksin uudenlaisen kuoromusiikin genren, etnisen jazzin. Siinä kansanperinteemme melodiset ainekset ja tekstit sekä nykyrunous yhdistyvät jazzrytmiikkaan ja -harmoniaan. Se on rikkonut musiikillisia raja-aitoja tuomalla kuoro-ohjelmistoon muun muassa viihdemusiikkia ja jazzia. Kiinnostavan ohjelmiston kehittämisen lisäksi KYN vaalii monipuolisuutta. Kuoro laulaa niin jazzia, kansanlauluja, popmusiikkia kuin klassista ja tekee sen aina taidolla, tyylin mukaisesti. Kuoroa on vuodesta 1989 johtanut musiikkineuvos Kaija Viitasalo.

KYN:llä on tavoite: tehdä kuoromusiikista kiinnostavaa ja helposti lähestyttävää myös suurelle yleisölle. Siksi KYN koskettaa ja kertoo tarinaa. Kuoro on saanut kiitosta ilmaisurikkaasta tulkinnasta ja esiintymisestä sekä lauluyhtyemäisen elävästä soinnista. KYN on tehnyt myös pioneerityötä kuoron ja jazzyhtyeen yhdistämisessä ja se esiintyy usein kotimaisten huippumuusikoiden, kuten Soile Isokosken, Johanna Förstin ja Jukka Perkon kanssa

Omaleimaisuutensa ansiosta KYN on kysytty esiintyjä sekä Suomessa että maailmalla. Se on konsertoinut viime vuosina muun muassa Ranskassa, Saksassa ja Taiwanissa. Kuoro on menestynyt myös lukuisissa kansainvälisissä kilpailuissa ja katselmuksissa. Esimerkiksi vuonna 2011 KYN saavutti arvostetussa Tampereen Sävel kuorokatselmuksessa korkeimman tason, kolme kultaleimaa. Vuonna 2017 KYN puolestaan voitti Saksassa järjestettyjen Grand Prix of Nations -kilpailujen Mixed, Female and Male Choirs -sarjan, tuli toiseksi Folklore-sarjassa ja sai siinä erikoispalkinnon erinomaisesta lavaesiintymisestä. Helmikuussa 2017 KYN rankattiin maailman 6. parhaaksi naiskuoroksi ja maaliskuussa 2017 Suomen Naiskuoroliitto valitsi KYN:n Vuoden kuoroksi.

Ryhdy KYN:n kannatusjäseneksi!

Onko KYN lähellä sydäntäsi?
Haluatko olla mahdollistamassa KYN:n tekemää kulttuurityötä ja sen tuottamia musiikkielämyksiä?

Liity kannatusjäseneksi! Tuet KYN:ä ja nautit samalla kannatusjäsenen eduista. Kannatusjäseneksi voivat liittyä sekä yksityishenkilöt että yritykset ja muut yhteisöt.

Yksityishenkilöt

Kannatusjäsenmaksu vuodelle 2019 on 90 €.

Vuoden 2019 kannatusjäsenetuna*

– kun ostat itsellesi lipun, saat toisen lipun ilmaiseksi. Edun voit käyttää kahdessa KYN:n tuottamassa konsertissa vuonna 2019. Liput tilataan osoitteesta myynti@kyn.fi.
– sinulle ja avecillesi varataan parhaat istumapaikat kaikissa KYN:n tuottamissa konserteissa** (merkitty “Varattu kutsuvieraille” -kyltein)
– saat liittymislahjana valitsemasi KYN:n levyn.

Yritykset ja muut yhteisöt

Kannatusjäsenmaksu vuodelle 2019 on 650 €.

Vuoden 2019 kannatusjäsenetuna*
saatte yhden ilmaisen kvartettiesiintymisen (10-15 min) valitsemassanne tilaisuudessa vuonna 2019.

* KYN ry:n hallitus päättää eduista vuosittain.
** Vuonna 2019 KYN:n itse tuottamia konsertteja ovat Odotan sinua unessa, syksyn konsertti ja joulukonsertit.

Hae jäsenyyttä
Hae kannatusjäseneksi lähettämällä seuraavat tiedot osoitteeseen varapuheenjohtaja(at)kyn.fi

1. Etunimi ja sukunimi
2. Postiosoite
3. Sähköpostiosoite
4. Liitytkö kannatusjäseneksi a) yksityishenkilönä vai b) yrityksenä tai muuna yhdistyksenä.
5. Yrityksen tai yhdistyksen nimi, jos valitsit kohdassa 4 vaihtoehdon b)
6. Minkä KYN:n levyn haluat liittymislahjana, jos valitsit kohdassa 4 vaihtoehdon a)? Lue lisää levyistä täältä.
7. Annatko suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön KYN:n kannatusjäsenrekisterissä?
Tietoja käytetään ainoastaan kannatusjäsenyyteen liittyvään viestintään. Jäsenellä on velvollisuus ilmoittaa muuttuneista osoitetiedoistaan. Tietoja ylläpidetään KYN ry:n kannatusjäsenrekisterissä eikä jäsentietoja luovuteta eteenpäin.

Saat jäsenmaksulaskun sähköpostitse, kun KYN ry:n hallitus on hyväksynyt jäsenhakemuksesi.

Lämmin kiitos tuestasi ja tervetuloa nauttimaan mahdollistamastasi musiikista!

KYN:n tukijat

Lämmin kiitos Outo kantele -levyprojektimme tukijat

KY-säätiö

Musiikin edistämissäätiö

TTE-rahasto