Tulossa uusi Ratas-kokonaisuus, jossa jazz ja nykymusiikki kohtaavat!

8.12.2018

Hyvää Jean Sibeliuksen ja suomalaisen musiikin päivää!

Juuri tänä hienona juhlapäivänä sopii julkistaa KYN:n seuraava suomalaisen musiikin suurhanke: Ratas!

Ratas on KYN:n tilausteoksista koostuva audiovisuaalinen elämys, jossa jazz ja nykymusiikki kohtaavat. Kokonaisuus sisältää kolme naiskuorolle sävellettyä sarjaa, jotka KYN on tänä syksynä tilannut alojensa arvostetuimpiin kuuluvilta suomalaisilta säveltäjiltä Mikko Hassiselta, Kirmo Lintiseltä ja Riikka Talvitieltä. Säveltäjät on valittu musiikillisten taustojensa ja sävelkieltensä perusteella toteuttamaan ideaa jazzin ja nykymusiikin yhteentuomisesta.
Rataksessa erityistä on se, että kaikki kolme sarjaa sävelletään Kalevi Jäntin palkinnon vuonna 2010 ja Teosto-palkinnon vuonna 2016 saaneen Harry Salmenniemen tänä vuonna ilmestyneen upean Yö ja lasi -runoteoksen (Siltala) teksteihin. Erilaisia tiloja ja tunnelmia luovien tekstien synnyttämää maisemaa syventävät VJ Hellstonen eli Hannu Hellsténin livevisuaalit ja Mika Venhovaaran valosuunnittelu.

KYN kantaesittää Hassisen ja Lintisen sarjat syksyllä 2019. Silloin erilaisista kuoro + instrumentti -yhdistelmistä tunnettu KYN tekee jälleen uuden aluevaltauksen ja esittelee kombinaation naiskuoro, lyömäsoittimet ja elektroniikka. Pysy siis kuulolla, tätä spektaakkelia et halua missata!