KYN julkaisee maaliskuussa uuden levyn, Outo kantele

10.2.2018

KYN julkistaa maaliskuussa yhdeksännen albuminsa, Outo kantele. Alba Recordsin julkaisema levy on kunnianosoitus Jukka Linkolan musiikille. Se sisältää kaksi Linkolan KYN:lle säveltämää sarjaa: Loitsut ja Outo kantele. Levynjulkistamisen kunniaksi Sulasol julkaisee molemmat teokset nuotteina.

Kahdeksanosainen Loitsut-sarja on saanut innoituksensa yhtäläisyyksistä, joita Linkola löysi tutkiessaan Lake Michiganin seudun intiaaniheimojen lauluja ja loitsuja sekä vanhoja suomalaisia loitsuja. Näistä vaikutteista syntyi sarja, jonka musiikissa on iloa, leikillistä ja elämänmakuista ilmaisua sekä yksinkertaista, korutonta kauneutta. Loitsut on ylistys luonnolle ja ihmiselle, kaikille arjen ihmeille, sattumuksille, työlle ja tietenkin rakkaudelle. Levynjulkistamiskonserteissa Loitsut muuttuu Janne Marja-ahon ohjauksessa näyttämöteokseksi, joka yhdistää tasavertaisina elementteinä musiikin, liikkeen, valon ja kuvan. Sarjaa värittää vibrafonisti Panu Savolainen. Valoista vastaa Mika Venhovaara ja livevisuaaleista VJ Hellstone.

Levyn nimiteos, Ranskaa ja Taiwania myöten ihastuttanut ja kilpailutuomaristonkin hurmannut Outo kantele -sarja kuullaan levyllä ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan seitsemänosaisena. Linkola on muokannut tekstit Kantelettaren säkeistä ja tuonut kalevalaiseen maailmaan annoksen rohkeata kabareehenkeä, voimakasta, jopa hieman teatterityyppistä ilmaisua sekä ripauksen jazzillista svengiä. Alun perin jazzyhtyeelle sävellettyä teosta levyllä ja konserteissa tähdittävät harmonikkataiteilija Johanna Juhola ja pianisti Kirmo Lintinen.

Tällä levyllä KYN katsoo jälleen tulevaan ja luo yhden näyn siitä, mitä suomalainen naiskuoromusiikki voi olla.

KAKSI KONSERTTIA

La 17.3.2018 klo 18.00 (ovet klo 17:30)
Seinäjoki-sali (Kalevankatu 35, 60100 Seinäjoki)

Pe 23.3.2018 klo 19.00 (ovet klo 18.30)
Helsingin Konservatorion Konserttisali (Ruoholahdentori 6, 00180 Helsinki)

Konsertin kesto noin 2 h (sis. väliajan)
Ikäraja:

Liput ja lippu + levy -paketit

Kuorolaisilta ja

25 € peruslippu
20 € opiskelija, työtön, eläkeläinen, varusmies
15 € lapset 7-17 v
40 € peruslippu + levy -paketti
35 € alennuslippu + levy -paketti (opiskelija, työtön, eläkeläinen, varusmies)
30 € lippu + levy -paketti lasten lipulla

Tiketistä toimituskuluineen +1,50 € – 2,50 €

Alle 7-vuotiaat lapset ilmaiseksi tapahtumaan lipun ostaneen aikuisen seurassa.

Lippu + levy -paketilla Outo kantele -levyn hintaan 15 € (norm. 20 €). Levy lunastettavissa konserttipäivänä lippua näyttämällä konserttisalin aulassa sijaitsevalta levymyyntipisteeltä.

HUOM! Helsingin konserttiin erikoistarjouksena liput yli 10 hengen ryhmälle à 20 € ja lippu + levy -paketit `à 35 € Tiketistä ja osoitteesta levyjulkkari@kyn.fi.

Osta liput Seinäjoen konserttiin täältä!
Osta liput Helsingin konserttiin täältä!

 

Kiinnostuitko, muttet pääse paikalle? Ei hätää! Voit tilata levyn suoraan kotiisi osoitteesta levyjulkkari@kyn.fi.

Kun tilaat 23.3.2018 mennessä, saat levyn ennakkotilaajan etuna postikuluitta toivomaasi kotimaan osoitteeseen hintaan 15 € (norm. 20 €)!


Lämpimästi tervetuloa!