KYN 35 -juhlakonsertti tiistaina 15.3.2016 klo 19 Savoy-teatterissa

30.1.2016

Naiskuoro KYN avaa 35-vuotisjuhlavuotensa KYN 35 –juhlakonsertilla tiistaina 15.3.2016 klo 19 Savoy-teatterissa (Kasarmikatu 46-48, Helsinki). Konsertissa KYN esittää omaleimaista ohjelmistoaan: kansanlauluja, jazzia ja etnistä jazzia. Etnisessä jazzissa kansanlaulun melodiset ainekset yhdistyvät jazzrytmiikkaan ja -harmoniaan.

Illan aikana kuullaan musiikkia muun muassa Jukka Linkolalta ja Anna-Mari Kähärältä.  KYN:n kanssa esiintyvät huippumuusikot Johanna Juhola (harmonikka), Kirmo Lintinen (piano) ja Panu Savolainen (vibrafoni). Kuoroa johtaa musiikkineuvos Kaija Viitasalo.

KYN on toiminut pioneerina kuoron ja jazzyhtyeen sekä kuoron ja erilaisten instrumenttien yhdistämisessä. Yhtye ei säestä kuoroa, vaan kuoro on yksi yhtyeen jäsen. Vastaavasti instrumentit liittyvät kuoroon yhdeksi sen ääneksi.  KYN onkin tehnyt tiivistä yhteistyötä Suomen eturivin muusikoiden kanssa. Tämän yhteistyön tuloksia kuullaan, kun lavalle kuoron kanssa nousevat mm. Johanna Försti (laulu), Mikko Hassinen (lyömäsoittimet), Mirja Mäkelä (laulu), Annaliisa Pillak (mezzosopraano) ja Jukka Perko (saksofoni).

”Konsertti vie yleisön matkalle juurillemme, suomalaiseen mielenmaisemaan. Samalla läsnä on myös jazz- ja rytmimusiikin syke”, KYN:n taiteellinen johtaja Kaija Viitasalo kertoo. ”Ilta tulee olemaan ilotulitus, jossa näkyy koko KYN:n ohjelmistollinen kirjo. Konsertti vie tunteesta ja tunnelmasta toiseen”, Viitasalo lupaa.

Naiskuoro KYN
johtaa Kaija Viitasalo
Johanna Juhola, harmonikka
Kirmo Lintinen, piano
Panu Savolainen, vibrafoni

Liput kuorolaisilta ja ovelta 20/15e, kannatuslippu 35e (sis. kuohuviinitarjoilun ja parhaat paikat),
Lippupalvelusta 22,50/17,50/37,50e